Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Çaybaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon : 04523913845
Belgegeçer : 04523913845
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://caybasiihl.meb.k12.tr
Adres : Çınar Mahallesi Okul Caddesi No22 Çaybaşı/ORDU
VİZYON : Yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; düşünceye, özgürlüğe ve ahlaka saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek.
MİSYON : Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim ve kültür alanlarında yetkin, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek hem mesleğe hem de yükseköğrenime hazırlamak için varız.
BAŞARILAR : 2015/2016 Eğitim Öğretim yılında Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında il ikinciliği, Ortaokullar arası Arapça şarkı/ilahi yarışmasında il üçüncülüğü, anneler günü şiir yarışmasında il birinciliği, trafik haftası şiir yarışmasında il üçüncülüğü, Yunus’un Sesi şiir yarışmasında il üçüncülüğü elde edilmiştir. 2016/2017 Eğitim Öğretim yılında Ortaokullar arası Arapça şarkı/ilahi yarışmasında il birinciliği, Genç Nida Kız öğrenciler hafızlık yarışmasında il üçüncülüğü, yıldız erkekler dart müsabakalarında il üçüncülüğü alınmıştır. 2017/2018 Eğitim Öğretim Yılında Hafızlık yarışmasında kızlar kategorisinde İl Birinciliği, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma kızlar ortaokul kategorisinde İl Birinciliği, Arapça Şiir Okumada hem ortaokul hem lise kızlar kategorisinde İl Üçüncülüğü, Ortaokul Arapça Şarkı Yarışmasında İl Dördüncülüğü, Oryantiringde takım halinde İl Üçüncülüğü, Kudüs’e Mektup yarışmasında İl İkinciliği alınmıştır. Ayrıca Bir Kitap da Sen Anlat yarışmasında lisede bölge ikinciliği elde edilmiştir. Okulumuz eğitim öğretime başladığından beri şiir, kompozisyon, resim, afiş yarışmaları ve sportif faaliyetlerde de sayısız ilçe dereceleri elde etmiştir 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında sportif yarışmalarda bilek güreşinde sağ-sol kol il birinciliği, dart erkekler il üçüncülüğü, dert iho kız bölge birinciliği;zeka oyunları yarışmalarında mangala il birinciliği, pentago il üçüncülüğü;mesleki yarışmalarda ihl ezan okuma il birnciliği, ihl Kur´an-ı Kerimi güzel okuma il dördüncülüğü başarısı elde edilmiştir.

Öğretmen :14
Öğrenci :87
Derslik :16
Konferans Salonu :1
Toplantı Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3914
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Gündüzlü
Saatler : 08:30 - 15:40
Bağlantı : Yok
Yabancı Dil : İngilizce ve Arapça
Isınma : Kalorifer
Pansiyon : 100 kişilik kız ve erkek öğrenci pansiyonlarımız mevcuttur
Servis :
Ulaşım : Öğretmenler genelde Ünye ilçesinden servisle gidiş geliş yapmaktadır. Öğrencilerimizin bir bölümü yatılı, bir bölümü servislerle gelmektedir. Mesafesi yakın olan öğrenciler ise yürüyerek okula gelmektedir.
Yerleşim Yeri : Çınar Mah. Koğuş Küme Evleri No:24 Çaybaşı / ORDU
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe Merkezine 1,2 km mesafededir.
Kontenjan Bilgileri : 9. sınıf 68 kişilik kontenjanı vardır.
Okulun Sınav Başarı Durumu :
Sportif Etkinlikler : 100 öğrenci kapasiteli spor salonumuz, yıl içinde çeşitli sportif organizasyonlara (futsal, voleybol, basketbol vb), dini musiki etkinliklerine, söyleşi ve konferanslara ev sahipliği yapmaktadır. İlçenin tek kapalı spor salonu olduğu için hava şartları uygun olmayan zamanlarda İlçe Programları, spor salonumuzda yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Diğer Hususlar : Okulumuz ilk mezunlarını 2016 yılında vermiştir. 2016 yılı mezunumuz 48 öğrenciden 9’u lisans, 26’sı önlisans programlarına yerleşmiştir. 2017 yılı mezunlarımızdan 19 öğrenciden 8’i lisans, 6’sı önlisans programlarına yerleşmiştir.
Yazdır :